← Terug naar overzicht 'Nieuws'

Presentatie HDDW voor versterking van dijken voor het Buisleiding Industrie Gilde (BIG) in de Antwerpse Zoo

Afgelopen donderdag 14 november heeft Ruben Rothuizen samen met Harry Bos van zusterbedrijf VolkerWessels Telecom een presentatie gegeven over HDDW voor de versterking van dijken. De presentatie werd gehouden voor het Buisleiding Industrie Gilde (http://www.bigleidingen.org/), de branchevereniging  voor bedrijven die met de ontwikkeling, ontwerp, aanleg of onderhoud van buisleidingen te maken hebben.

Het Dijk- Monitoring en Conditioneringsysteem (DMC) maakt gebruik van de HDDW-techniek om water te kunnen onttrekken aan een dijk. Meetsensoren in de HDDW bepalen wanneer de HDDW moet gaan onttrekken om te voorkomen dat de dijk door bijvoorbeeld afschuiving of piping bezwijkt. Door het onttrekken van water uit de dijk komt de veiligheid van de dijk bij  hoog water  niet in het geding. Dit is van groot belang voor waterschappen en Rijkswaterstaat, die beiden de landelijke en regionale waterkering van Nederland beheren.

Het DMC systeem kan op meerdere plaatsen in Nederland worden toegepast. Vooral wanneer er veel bebouwing langs de dijk aanwezig is, zorgt deze techniek ervoor dat de bewoners zo min mogelijk overlast te verduren krijgen. In sommige gevallen, zouden de huizen zelfs gesloopt moeten worden om de dijk te kunnen verzwaren. Met het DMC kan dit voorkomen worden en dat bij een kostenbesparing tot 75% ten opzichte van traditionele technieken.

Het Buisleidingen Industrie Gilde was  enthousiast over de voor hen nog onbekende toepassing van een buisleiding. Er is ook op Twitter aandacht besteed aan het DMC (https://twitter.com/BIGLeidingen/status/400997308869128192).  De mogelijkheden en toepassingen van HDDW zijn weer verder verspreid  en  nieuwe kansen gevonden. Daarover berichten we later.

Wij nemen contact met u op
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
* verplicht

bel direct * (0031) 078 6417356