← Terug naar overzicht 'Nieuws'

TKI-project HDDW voor drinkwaterwinning bij Bergambacht

logo HDDW_kl_loOasen, Visser & Smit Hanab en KWR Watercycle Research Institute zijn een samenwerking aangegaan in het kader van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI). Samen voeren ze een haalbaarheidsstudie uit naar de toepassing van HDDW bij pompstation Rodenhuis bij Bergambacht.

Oasen, Visser & Smit Hanab en KWR Watercycle Research Institute zijn een samenwerking aangegaan in het kader van het TKI voor een haalbaarheidsstudie naar de toepassing van HDDW bij pompstation Rodenhuis bij Bergambacht. De huidige verticale putten zijn aan vervanging toe en de huidige drinkwaterleiding heeft last van verzakkingen door de aanwezige slappe veengrond. Oasen wil weten of HDDW een haalbare optie is voor de vervanging van de verticale putten. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht voor een horizontaal gestuurde boring, die de drinkwaterleiding dieper op een stabiele zandlaag aanlegt. Binnen deze haalbaarheidsstudie zal een grondwatermodelstudie uitgevoerd worden, een tracéstudie en een kostenraming voor verschillende varianten. De varianten zullen hierna vergeleken en geëvalueerd worden. Bij positieve uitkomst van de studie, zal Oasen overgaan tot de aanleg van één of meerdere HDDW’s.

De TKI-regeling is bedoeld om bedrijven en wetenschappers samen te laten werken om vernieuwende producten of diensten op de markt te brengen. Bedrijven investeren in de samenwerking en TKI geeft een toeslag op de investering van 25%. Dit project valt onder de Topsector Water, die zich richt op bescherming van de Nederlandse kust, maar ook op waterbesparende systemen en technologieën voor waterhergebruik. HDDW kan een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame watervoorziening voor de toekomst.

Bergambacht waterwingebied Rodenhuis 1

Wij nemen contact met u op
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
* verplicht

bel direct * (0031) 078 6417356