Werking & mogelijkheden

Het principe van een WKO systeem is simpel. Bij de aanleg van een WKO systeem wordt een leidingstelsel in een pand aangebracht. In de zomer gaat er koel grondwater door dit leidingstelsel heen. Dit zorgt voor verkoeling van het pand. De aanwezige warmte in het pad wamt het water langzaam op. Dit opgewarmde water wordt terug de grond in gebracht.

In de winter wordt het verwarmde grondwater opgepompt om het pand te verwarmen. Het grondwater koelt langzaam af en wordt gekoeld weer terug de grond ingepompt.

Mono of doublet

Een WKO systeem kent twee varianten, een monovariant en een doubletvariant. Bij de doublet uitvoering vindt de aanleg van twee HDDW´s plaats, een voor de warme bron en een voor de koude bron.

Bij de mono uitvoering is de aanleg van slechts 1 lange HDDW nodig. In het midden van deze HDDW wordt een lange blinde buis aangebracht. Aan weerszijde van deze blinde buis komen de filterbuizen, een voor de warme bron en een voor de koude bron. Om thermische kortsluiting te voorkomen moet de blinde buis lang genoeg zijn en moet bij de aanleg rekening worden gehouden met de stroomrichting van het grondwater.

WKO

Wij nemen contact met u op
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
* verplicht

bel direct * (0031) 078 6417356