Aanleg

Het uitvoeren van een horizontaal gestuurde boring vereist veel kennis en kunde evenals het aanleggen van een drinkwaterbron. Beide activiteiten worden al jaren met succes uitgevoerd. De combinatie werd echter tot voor kort voor onmogelijk gehouden. De HDDW techniek combineert beide werkzaamheden en zorgt voor een perfecte, horizontale drinkwaterbron. Stappenplan Voor de aanleg van een HDDW onder de zeebodem zijn de volgende stappen nodig:

  1. Het maken van een pilotboring Een rig duwt het boorhoofd nauwkeurig door de grond heen, door het gewenste bodempakket. Een holle leiding achter het boorhoofd vult het boorgat op met boorvloeistof om instorting te voorkomen. Als er onder de zeebodem geboord wordt, komt het boorhoofd in zee weer boven. Mariene activiteiten zijn dan noodzakelijk. Andere mogelijkheid is dat het boorhoofd niet meer boven komt. Mariene activiteiten kunnen dan voorkomen worden.
  2. Het ruimen van het boorgat Bij het ruimen van het boorgat trekt een boorrig een ruimer door het boorgat heen. Afhankelijk van de gewenste diameter vindt dit proces 1 of meer keer plaats. De diameter van de ruimer wordt hierbij steeds groter. Het gebruik van boorvloeistof voorkomt instorting van de boorgang.
  3. Aanleg filtersysteem Als het boorgat groot genoeg is, trekt men een mantelbuis in. In deze tijdelijke mantelbuis wordt de filterbuis geplaatst. Vervolgens wordt, indien noodzakelijk, de kunstmatige omstorting aangebracht. De tijdelijke mantelbuis wordt verwijderd, de benodigde pompen worden aangebracht en het filtersysteem is klaar.
  4. Ontwikkelen van de bron Om een HDDW in gebruik te kunnen nemen is het ontwikkelen van de bron noodzakelijk. Dit houdt in dat de aanwezige boorvloeistof verwijderd wordt en de grondsamenstelling geoptimaliseerd.

Na het ontwikkelen is de HDDW klaar voor gebruik.
Bekijk de film en zie hoe de aanleg van een HDDW daadwerkelijk in zijn werk gaat. http://www.youtube.com/watch?v=1hPbBxoUvyg&feature=youtu.be

Wij nemen contact met u op
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
* verplicht

bel direct * (0031) 078 6417356