Warmte koude opslag

Warmte koude opslag is een alternatieve, slimme methode om gebouwen te verwarmen of juist te verkoelen. ’s Zomers zorgt warmte koude opslag namelijk voor verkoeling, terwijl het in de winter juist voor verwarming zorgt. Het fenomeen kan er dus voor zorgen dat u veel bespaart op airconditioning en verwarming. De CV-ketel wordt namelijk verwarmd of verkoelt met het water uit de warmte koude opslag.

Warmtekoudeopslag: zo werkt het

Warmte-koude opslag maakt gebruik van de constante temperatuur van de aarde om water warm of koud te houden. Allereerst wordt er in de grond een waterbron aangebroken. Dit water wordt opgepompt en door een buizenstelsel in een gebouw (of in meerdere gebouwen) geleid. ’s Zomers stroomt er koud water door, waardoor het gebouw kan worden gekoeld. Dit water wordt warmer door de zon. Wanneer het water geen verkoeling meer brengt in het gebouw, wordt het weer de aarde ingeleid, naar een andere bron. Op deze manier ontstaat er dus een warme bron. ’s Winters wordt deze warme bron dan gebruikt om op een voordelige manier het gebouw te verwarmen. Lees hier meer over de aanleg van een WKO-systeem. Stap voor stap wordt de ontwikkeling van het systeem beschreven. In een bijhorend filmpje wordt ook de aanleg van de HDDW uitgelegd. Onderstaande afbeelding is eveneens een visuele weergave van de werking van het warmte koude opslag systeem.

Warmte koude opslag

Warmte koude opslag: een kostenbesparende investering

De HDDW techniek voor warmte-koude opslag is in vele opzichten een goedkopere optie dan wanneer u gebruik maakt van andere technieken. Grondwater heeft een temperatuur van tussen de 11° en 16° graden Celsius. Door aan een van de twee bronnen alleen warm water toe te voegen, en aan de andere alleen koud water, kunnen de twee bronnen een flink verschil in temperatuur krijgen. Zoals hierboven beschreven wordt  ’s winters het warme water rond de cv-ketel van het gebouw geleid, waardoor het water ín de cv-ketel warmer wordt. Hierdoor wordt flink bespaard op de stookkosten. Ook is bij deze vorm van warmtekoudeopslag minder onderhoud vereist. U bespaard dus ook flink op onderhoudskosten. Al met al een investering die zeker de moeite waard is! Lees op deze pagina meer over de vele voordelen van warmte koude opslag.

Contact

Wanneer u meer wilt weten over de vele mogelijkheden en de kosten van warmte koude opslag vraagt u een gratis en vrijblijvend gesprek aan. We bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. Aarzel niet, klik hier en neem contact op.

Wij nemen contact met u op
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
* verplicht

bel direct * (0031) 078 6417356